Projects

Blog

Associations Photo 17 (The Verdict: The Christina Boyer Case)

When I look at the tree I see it through the wires in the air first. They remind me of looking through the razor wire here. I wonder if I will forever see the world through what seems like razor wire, even when I’m no longer surrounded by it? When I look at your pictures, oftentimes there are wires in the sky or fences and immediately my mind references prison wires and prison fences. Maybe it’s because my life has been this for the last three decades. I hope when I finally get out of this hellhole I am able to clear the prison wires from my mind and view the world in its beauty.

Als ik naar de boom kijk, zie ik hem eerst door de draden in de lucht. Dat doet me denken aan het kijken door het scheermesdraad hier. Ik vraag me af of ik de wereld voor altijd zal zien door iets dat lijkt op dat prikkeldraad, zelfs als ik er niet langer door omringd ben? Als ik naar je foto’s kijk, zijn er vaak draden in de lucht of hekken en onmiddellijk verwijst mijn geest naar gevangenisdraden en gevangenishekken. Misschien komt het omdat mijn leven de afgelopen drie decennia zo is geweest. Ik hoop dat als ik eindelijk uit dit hellegat kom, ik in staat ben de gevangenisdraden uit mijn hoofd te wissen en de wereld in al haar schoonheid te zien.